117 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

    

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

Köşe Yazım Gıybet Nedir

Aktif .

Selamünaleyküm

Bu günkü Köşe yazımda Sohbetim Gıybet

Bizim milletimizle sohbet veya duyuru halinde bir şeyi duyarak içine yalanlar atarak abartması gibi kötü bir durum yoktur.

Allah her insana kulak beyin göz vermiş,bilmediğiniz konuları dile getirmeyin, anlamadığınız işleride biliyoruz ayağına girme hevesine girmeyin.

Sanane ya seni ilgilendiren bir durum mu var konuda bir bak.

İnsanlar gözleriyle kulaklarıyla duymadıklarını birisinin demesi ile abartır sağa sola dedikodusunu yapar ve bu işten zevk duyar. Allah hadislerinde belli etmedimi dedikodu nasıl bir şeydir diye.

Gıybet, bir müslümanın diğer bir müslüman kardeşinin arkasından konuşarak, duyduğunda üzüleceği veya utanacağı bir kusurundan bahsetmesidir.

"Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan sakının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurlarını ve mahremiyetlerini araştırmayın. Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölü kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz! Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah tövbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir."

İsrâ Sûresi 36

"Hakkında bilgin bulunmayan şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve gönül, bunların hepsi, yaptıklarından sorumludur."

Kaf Sûresi 18

Dedikodu yapan çok kişi bilir gördümde bilhassada tanırım,Allah izniyle o kişilere yol göstermek gerek,hele dedikodu yaparken ağzından küfür eksik olmayan erkek'lerede ne kadar kötü olduğunu anlatmak gerek.

Ayrıca yapılan gıybet içinde bulunmayan onuda abartarak anlatıyorsa başkalarına o kişi zaten ya zavallıdır yada ahmaktır, durumuna düştüğünü anlatmak gerektir.

Ben beni ilgilendirmeyen konulara girmem bu güne kadarda girmedim,Allah korkum vardır herkesin sahibi vardır,onun için girmeyin sizleri ilgilendirmeyen konulara,bunları öğrenin girsenizde yapıcı olmaya bakın yıkıcı değil.

Sade kısaca bana birileri bişi anlatırsa,anlarsam dedikodu peşinde olduğunu,derim ilk önce seni dinledim inşallah o kişiyi de dinlerim gerçek ortaya çıkar beni ilgilendirmeyen konu olsa bile sağa sola yaymam,yapıcı olarak doğru yol göstermek gerek.

Daha doğrusu Müslüman adama dedikodu yakışmaz,ben bunu tanırım bu yalan konuşmaz doğru der demeylede olmuyor. Allah göz kulak beyin boşa vermemiş.

İnsanoğlu çiğ süt emmiştir.

www.yesilakkus.com Yönetimi ve Köşe Yazarı

Derviş Kaya

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile