37 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

    

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

Akkuş’ta Üreticilere Organik Tarım Eğitimi Verildi

Aktif .

Akkuş’ta Argan Yerel Eylem Grubu Derneği’nin Yerel Kalkınma Stratejisi faaliyetlerinden olan “Organik Tarımı Yaygınlaştırma” eğitimleri kapsamında 100’e yakın üreticiye eğitim verildi.

Akkuş’ta ekonomik, kültürel ve toplumsal gelişime katkı sağlamak, sahip olunan kaynakları kullanabilme ortamı oluşturabilmek ve kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla bir yıl önce kurulan Argan Yerel Eylem Grubu Derneği faaliyetlerine devam ediyor. Derneğin Yerel Kalkınma Stratejisi faaliyetlerinden olan “Organik Tarımı Yaygınlaştırma” eğitimlerinin ilki ilçenin Damyeri mahallesinde verildi. Yaklaşık 100’e yakın üreticinin katıldığı eğitimlerde üreticilere teorik ve pratik olarak organik tarımın yaygınlaşması noktasında ziraat mühendisi İbrahim Hakan Gün tarafından bilgiler verildi.

“Üreticilerimize Eğitimin Yanı Sıra Ekipman Desteği De Vereceğiz”

Dernek olarak organik tarımın yaygınlaştırılmasını çok önemsediklerini ve bunun için yıl boyunca sürekli eğitimler verileceğini belirten Derneğin YKS uzmanı Ömer Duman, “Yerel Kalkınma Stratejimizdeki Faaliyetlerden olan ” Organik Tarımı Yaygınlaştırma” eğitiminin 1. sini 21-25 Haziran 2021 Tarihleri arasında Damyeri Mahallemizde gerçekleştirdik. Eğitimde anlattıklarımızın niteliğini ve uygulanabilirlik oranını artırmak için gündüzleri eğitime katılan çiftçilerimizin tarlalarını ziyaret ederek teoride anlattıklarımızı pratik hale getirdik. 5. günün sonunda bir sınav yaparak başarılı olan çiftçilerimize katılım sertifikası verildi. Son gün sınavın yanı sıra katılımcılara bir anket yaparak çiftçilerimizin ve yerel halkın görüş ve önerilerini öğrenme fırsatı yakaladık. Anketimizde en çok öne çıkan konular, katılımcıların bu eğitime katılmadan önce oluşan önyargılı yaklaşımın eğitim sonunda tamamen ortadan kaktığı gözlenmiş, bu eğitimlerin sık sık tekrar edilmesi gerektiği de yapılan ankette öne çıkmıştır. Ayrıca özellikle kadın üreticilerimizin en büyük sıkıntıları ve istekleri, ürettikleri ürünlerinin pazarlanması konusu olmuştur. Biz Argan Yerel Eylem Grubu Derneği olarak gerek eğitimlerin tekrarlanması, gerekse üretilen ürünlerin pazarlanması konusunda ‘ tabandan tavana ‘ yaklaşımını benimseyerek gerekli eğitimlerin ve makine ekipmanlarının alımı konusunda çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

İlçede 5 gün süren teorik ve pratik eğitimin ardından son gün sertifika töreni düzenlendi. Törene Akkuş Belediye Başkanı ayrıca Dernek Başkanı İsa Demirci, Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, siyasi parti başkan ve temsilcilerinin yanı sıra derneği yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Argan Yerel Eylem Gurubu Derneği daha önce de madde bağımlılığı konusunda bilgilendirme toplantısı, kadınlara yönelik kooperatifleşme eğitimi ve esnaflara kırsal turizmi anlatan eğitimler vermişti.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile