39 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

    

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

AKKUŞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ ,BAYRAM GÖRÜR' Ü,İYİ TANIRIM...

Aktif .

 

AKKUŞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ ,BAYRAM GÖRÜR' Ü,İYİ TANIRIM...

Yıllar 12 Eylül önceleri idi.Ben;Ankara Eğitim Enstitüsünde okuyordum.Bayram arkadaşım da;Ankara Ziraat Mühendisliğinde okuyordu.Aynı odayı paylaşırdık,Ankara Ufuk tepe varoşlarında.Kaldığımız yer bir odalı,ufak bir mutfağı,bu günlere göre çokk ilkel birde vc si vardı,banyomuzu da o ilkel vc de yapardık.. O kaldığımız tek kişilik odamızda bazen sayılarımız artartı,on kişi on iki kişi kaldığımız günleri iyi hatırlıyorum.

Genelde hepimizdeAkkuş kökenli gençlerdik,Sabah olunca hasbel kader çay zeytin ekmekle gülerek neşe içinde kahvaltı yapardık.Kahvaltıdan sonra ;Bayram arkadaş,kahvaltılık malzemeleri ayıyır,eve erken gelen şunları yiyecek,diyerek gelecek arkadaşlarada bir şeyler kalsın dediklerini hiç unutamam ki.....''Paylaşımcılık dürüstlük Bayram Görür'ün o zamanlar beyninde vardı...''' O bahsettiğim ,aile ortamı gibi birlikte yaşadığımız arkadaşlarımız 80 li yıllarda okullarımızıbitirdik,yurdumuzun dört bir yanına görev icabı dağılsakta Bayram Görür Beyi unutamadık ki...

Ben Akkuşluyum,Bayram Bey deAkkuşlu,Bayram Bey,Ünyeli Refahattin Şahin Tarım Bakanı olduğu zaman,Tarım Bakanlığında;Ziraat Yüksek Mühendisi olarak göreve başladığını ve Tarım BakanlığIndan emekli olduğunu biliyorumm.. Bayram mühendisimin 12 eylül öncesi öğrencilik evi,tüm akkuşlu öğrenci arkadaşlarına açık olduğu gibi,kendisi Tarım Bakanlığında çalıştığı süreçlerde de aile evi tüm akkuşlulara açık olduğunu biliyorum.

Bayram Beyden ve rahmetli eşinden özür dilerim.Bayram Beyin Rahmetli eşi,Akkuşumuzda Berberlik yapan Aşur abimizin yeğeni idi,rahmetli benim ,Şükrü Sevindik gibilerinin ,Ankara otogar peronlarında AKKUŞLU arayıpta evine misafir götüren eşi Bayram beyden,ama o rahmetli misafir olunca evinde gözünde gülücükler açardı, nur içinde yatsın,,, Değerli dostlarım,Ülkemiz tarım ülkesi olmaktan çıktı,Tüm üretime yönelik fabrikalarımız satıldı.Hökümet böyükleri patlıcan satmaya başladıı,satılan patlıcanda oradan buradan gelme.o patlıcanlar onların evinde onlara layık olsun..Gerçekten açlık sınırına doğru gidiyoruz..

Bu gün BayramARKADAŞIMIN AKKUŞ pazarındaki gezilerini ve o gariban köylü üreticilerinin sohbetlerini izledim,Üretmeyen toplum yok olmaya mahkümdür... Akkuşumuz zirai konularda üretiyordu,üretemez oldu,ZiraatYüksek Mühendisimiz .BAYRAM GÖRÜR Belediye Başkanımız olduğunda,üreteceğizde satacağızda... Saygılar..Kadir GÜL Ünye Akkuşlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile