87 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

    

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

CANLIDAKİ KAN KAYBI CANLIYI ÖLDÜRÜR

Aktif .


Öz olarak,Ordu ili Akkuş'un Çaldere köyü Çamalan Mahallesi
nde doğmuşum..İlçem rakım olarak,deniz seviyesinden 1340 metre deniz seviyesinden yüksektir.İlçem Akkuş'ta lise dengi okul olmadığı için,lise eğitimimi Ünye endüstri meslek lisesinde tamamlamıştım.Bizi dağlı diye çok hakir gören arkadaşlarımız olduğu gibi öğretmenlerimizde vardı,nasıl öğretmenler se..
Akkuşumuz 1954 yıllarına kadar,Ünye'ye bağlı uzun süre nahiye olarakkalmıştır..Adıda karakuş imiş..Akkuşumuzun ekabir ailelerinden olan,Azmi Sevindik ve arkadaşları 1954 yılları arasında,BELEDİYE kurma çalışmaları yaparlar ve zamanın başbakanı,Adnan MENDERES i ziyarete giderler,4 mart 1954/6324 sayılı yasa ile ,AKKUŞ ilçe ve belediye olur..
Güzelim karakuşum,AKKUŞ olmuştur.Bunun yanında birde AKKUŞ'umuza Türkiyemizin en büyük kereste fabrikası yapılmıştır...AKKUŞ HALKI adına sebep olanlara dua etmemek mümkün mü..Rahmetli babam o fabrikanın formenlerindendi,o zaman iki öğretmen maaşı kadar ücret alıyordu,ünye de okuduğum yıllarda da özel terzide her yıl bana iki takım elbise yaptırıyordu,şıh giyinen dağlı gençler olarakta,züppe arkadaşlarımıza ve öğretmen müsvettelerinede havamızı atıyorduk.....
Akkuşumuzun kuruluşundan beri;Azmi SEVİNDİK,Kazım Görgülü,Tekrar,Azmi SEVİNDİK,Ali Rıza KADIOĞLU,Ekrem GÖRGÜLÜ,Kemal GÜNGÖR,Hami ÇÖPOĞLU,Lütfi EFİL.Ergüder EFİL ve Mevcut başkanımız ;İsa DEMİRCİ ,AKKUŞUMUZA belediye başkanı seçilmişlerdir..Azmi,Kazım,Ali Rıza,Kemal GÜNGÖR başkanlarımız hakkın rahmetine kavuşmuştur,nurlar içinde yatsınlar..
AKKUŞUM 2001 Lİ YILLARDAN Önce daha güzel ve hareketliydi.Kereste fabrikası faaldi,en az 400 kişinin istihtam kaynağı idi,Güzel bir ptt binası vardı ,karadenizde öyle bina yoktu,Halk bankası vardı yok oldu,Tarım kredi kooperatifi vardı yok oldu,gitti geldi gitti oldu,son paragrafta saydığım olumsuzluklar hep AKP zamanında olmuştur..
İLçem Akkuş'un çevresinde,ÇAYIRALAN,SEFERLİ,SALMAN,KUZ KÖY(AKPINAR)gibi halkımızın eli ayağı belediyeler vardı.Birbiri ile dayanışma içinde olan kaliteli kurucu başkanları vardı,onları unutmak mümkün mü..Şükrü SEVİNDİK,Dilaver MIHÇI,Cemil KOCAOĞLU,Fikri Çamoğlu..
İlimiz büyük şeher olmuş,kim istemez,ilinin böyük şeher olmasını,ilimiz böyük şeher oldu mebuz sayımız 6 dan 5 e düştü...yemezler yemezler.Ordu belediyesini SEYİT TORUN dan kurtarmak için çalışan zatı muhterem Ünyelerdede görünmüyor..
SAYGILARIMLA..

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile