37 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

    

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

Engelli Kardeşlerimizin Haklarını Politik İpotek Olmaktan Çıkaracağız

Aktif .

İçişleri Eski Bakanı ve İyi Parti Ordu Milletvekili Adayı İdris Naim Şahin, Engellilere yönelik çalışma ve projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.Şahin, dezavantajlı gruplardan olan engelli bireylerin sosyalleşmeleri için Engelliler Sarayı kurulacağını söyledi. “Doğa içinde şehrin gürültüsünde uzak, çabuk erişilebilir, herkesin günün her saatinde ailesiyle buluşabileceği ve ziyaretçilerini kabul edebileceği bir ortam sağlanacağını söyledi. Bu projenin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına model olabileceğini ve tüm Türkiye de uygulanabilecek çağdaş bir proje olduğunu belirtti.

Ayrıca Engellerilerle ilgili olarak sosyal etkinlikler, sportif etkinlikler, bilgi yarışması etkinlikleri, gezi etkinlikleri, turistik etkinlikler gibi faaliyetlerle hayatın içinde aktif olmaları sağlanacaktır. Bizim için pozitif ayrımcılığın ileri düzeyde yapılacağı kardeşlerimizdir onlar. Yine gündelik hayatlarının akışında ihtiyaç duyulan desteklerinde artarak devam edeceğini söyleyen Şahin, sağ elin verdiğini sol el görmeden bunu politik propaganda ve politik ipotek halinden çıkararak insanca ve hakça bir uygulamaya dönüştüreceğiz.

Hatta onlara bakan durumunda olan aile fertleri için yapılması gereken hem sosyal güvenlik primleri karşılanacak hemde vakti geldiğinde herhangi bir işyerinde çalışmış gibi emeklilikleri sağlanacaktır. Türkiye bu konu da çağdaş ülkeler arasında yerini alacaktır. “ dedi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile