97 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

    

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

Akkuş Gökçebayır Demircili

Aktif .

Çocukluğumdan bu yana bildiğim kadarıyla Akkuş ve Çevrelerinde sözleri geçen Büyüklerimiz vardı ve var olmuştur.

Rahmetli Şükrü Kaya Büyükbabam, kurumlarda her daim hatırı sayılan bir kişiliğe sahipti.

Büyüklerimiz bizlerin her daim gururudur,Demircili halkı dendiğinde çok değerli büyüklerimizin yaptıkları değerler insanlıkları ve güzellikleri ortaya çıkar bizlerin yüreğinde gönlümüzde.

Birbirine saygınlık sevgi en üst sevideymiş,birbirine kızan küsen olunca hemen barıştırmak için çabaya girerlermis 3 günü geçirmezlermis.

Düğünlerde davetlerde her daim bir arada olurlarmış.

Yöresel Sanatçılarımız beste yazan değerlerimiz var. Kendi düğünlerimizi çalan sanatçılarımız Saz davul zurna içimizde yetişmiştir.

Birbirlerine Yardımlaşma yı paylaşımı daima ön planda tutarlarmış,yeni evlenen gençlere yardım amaçlı hediyeler alınırmış.

Şimdi baktığımızda maalesef bu durumdan fazla eser kalmamış.İnternet çağına uyan gençlerimiz konuşma seklini bozanlar,lütfen bu gibi tarzları yapmayın. İnsan kırmayı oyun zannetmeyin birbirinizi sevin Sayın. Birilerine inanıp hemen kırıcılıktan kaçınmalı araştırmasını yapmalıyız gerçek ne diye,canında olsa Çünkü tüm demircili birbirine bağlı kardeştir,candır.

Bu gibi durumlar Demircili Gençliği için gelecekte iyi olmaz.

Demek istediğim Büyüklerimiz nasıl götürdüyse bizlerde devam ettirebiliriz. Tüm Demircili benim canımdır,benim bakışım büyüklerimiz gibidir.

İzin aylarında konuştuğum konuşmak istediğim dostlardan akrabalardan bir kaç kişi anca sayabilirim eski düzeneği devam ettirmek isteyen,zaten bu kişiler elinden geldikçe sosyal medya olsun habercilik te ortada.

Okuyan gençlerimiz var,doktor olan gençlerimiz var Kız Erkek,iş yerleri olanlar var inşallah devamı daima gelecektir.

Çok saygılı genclerimizde var sevgisini verebilen,emsallerim bizden büyükler zaten saygıyı devam ettirmeye uğraş veriyorlar daima. Demircili haklı büyük bir saygınlık kazanan Ailedir. Elimizden geldikçe daha ileriye götürmeye uğraş vermek lazım.

Demircili'den www.yesilakkus.com Yönetiminde Derviş Kaya

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile