159 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

    

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

AKKUŞ GES 1 YILDA 850 MEGAVAT ELEKTRİK ÜRETTİ

Aktif .

Akkuş Belediyesi’nin kendi enerjisini üretmek ve belediye ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kurduğu güneş enerji santrali 2023 yılında 850 megavat enerji üretirken 3,1 milyon TL de gelir getirdi.

Akkuş Belediyesi tarafından ilçenin Gökçebayır Mahallesi'ndeki 13 bin 500 metrekarelik alana 2 bin 376 panel kullanarak kurulan çevre dostu güneş enerji santrali üretime devam ediyor. Akkuş Belediyesi’nin kendi enerjisini üretmek ve belediye bütçesine katkı sağlamak amacıyla kurduğu güneş enerji santrali 2023 yılında 850 megavat enerji üretirken belediye bütçesine de 3,1 milyon TL katkı sağladı.

“Türkiye’de Enerji Çeşitliliği Bakımından Tekiz”

Akkuş'un hidroelektrik, rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi santralleriyle Türkiye'deki 922 ilçe arasında tek olduğunu ifade eden Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, yenilenebilir enerjiden istifade etmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla güneş enerjisi santralini kurduklarını belirterek, “Doğaya zarar vermeyen, doğa dostu enerji üretimi konusunda Akkuş'umuz bir merkez olacak demiştik. Hidroelektrik santrali, rüzgâr enerji santrali derken Akkuş Belediyesi olarak bizler de yenilenebilir enerjiden istifade etmek ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak amacıyla iki yıl önce güneş enerji santralimizi kurmuştuk. Bu anlamada İlçemiz hidroelektrik, rüzgar ve güneş enerjisi santralleriyle Türkiye'deki 922 ilçe arasında tek konumda. Güneş enerji santralimiz 2023 yılında 850 megavat enerji üretirken belediyemiz bütçesine de 3,1 milyon TL katkı sağladı” şeklinde konuştu.

Bölgenin Enerji İhtiyacını Akkuş Tek Başına Karşılayacak

Akkuş’ta hidroelektrik, rüzgar ve güneş enerji santrallerinden toplamda 55 megavat enerji üretildiğini, yapılacak yeni yatırımlarla bu sayıyı 80 megavata yükseltmeyi planladıklarını ifade eden Başkan Demirci, “Doğaya zarar vermeyen, doğa dostu enerji üretimi konusunda ilçemizdeki çalışmalar devam ediyor. Yakın zamanda ilçemize ikinci bir güneş enerji santrali kurulurken, aynı şekilde 10 megavat gücünde ikinci rüzgar enerji santrali için de çalışmalar devam ediyor. Yapılacak yeni yatırımlarla Akkuş’ta hidroelektrik, rüzgar ve güneş enerji santrallerinden toplamda 80 megavatı bulan bir enerji üretilecek. Bu rakam da Akkuş, Ünye, Çaybaşı ve İkizce'nin tamamının enerji ihtiyacının ilçemizden karşılanması demek” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile