329 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

    

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

NELER OLUYOR DERNEKLERDE

Aktif .

2018 yılından sonra mevcut federesyon ve derneklerin sayısında çok hızlı bir yükseliş oldu. Bu durum bizleri fazlası ile memnun etti. Neydi bulunduğumuz il, ilce bulunan insanların kopmuş hemşeri bağlarının sağlam temelleri atılacaktı.

Gerçekten öylemi oldu.?. Elbette ki öyle olmadı. Her federasyon ve dernek başkanları bulunduğu kitleten uzaklaşıp siyasi bir etginlige doğru kendini sürükledi. Kendini diyorum beni yanlış anlamayın., siyasi görüşü aynı olan insanlar bile bu kitleye bağlı kalmadı.

O zaman derneklerde neler oluyor? Mevzu o kadar büyük ve geniş kapsamlı derneklerin ve federasyonların başına maddi gücü ve dini inançları sabit insanlar geldi. Hem siyasi hem dinî hemde derneklerde karar verip maddi güçleri ile bu faaliyeti yapacağı düşünüldü. Bu konuda çok haklılık payları vardı ve öyle oldu.

Dernekler ile üyeler birbirinden nasıl koptu? Kırılganlık ilk ayağı dernek yönetim ve üyelerinden önce hitap ettiği il, ilçe ve mahallesinin insanları arasındaki köprü kuramadı. Ya dini inanç ile sık sık ibadete yönelme oldu, yada derneğe ve o yörenin insanlarına kattsı olmayan yüksek bütçeli gösteriş ve gücü temsil eden derneğin ve yönetimin biz yaptık dediği faaliyetler. Buna evet demeyen halk ağır ağır bağını kopardı. Bir cami cemaati gibi sık sık yapılan yerli yersiz Kur'an'ı etkinlikler bir azınlığı mutlu ederken bir çoğunu yok etti.

Şöyle bir değerlendirme yapalım.mi?.

Yönetim olarak kongreyi kazandık. Önce siyasi partileri ziyaret ettik. Oradan orduya geçtik.ziyarette bulunduk dönüş yoluna geçmeden önce. Başkan Yönetim ve oradaki siyasiler ile bürokratlar ile bir açıklama çok önemli ve faydalı kararlar aldık hepimiz için hayırlı uğurlu olsun. Hadi olsun da benim için faydalı olan ne biriniz lütfen açıklasın. Lakin geçen zamana rağmen değişen hiç bir şey olmaz.

Geldiğimiz nokta ne? Hiç kat edilmiş bir yol yok.bilirmisiniz bilmem eskiden kaset çalarlar vardı. Kaset bittikçe başa sarar tekrar başlardı. Bizlerde öyle olduk. Tekrar tekrar denemek istiyoruz. Lakin giden ,ve kayıp olan zaman geri gelmiyor. Ve yerine konmuyor.

 

Zonguldak Akkuş İlçesi ve Yardımlaşma Derneğinin Başkanından öz eleştiri.

Ömer Oral

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile