168 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

    

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

24KASIM TÜRKİYE'MİZDE ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Aktif .

Saygı değer dostlarım,5 ekimde dünya öğretmenler günü,24 kasım dünya öğretmenler günü olsaydı.

11 kasım1928 yılında bakanlar kurulu yaptığı toplantıda,bakanlar kurulu Atatürk'ü Ulus okullar,Baş öğretmenliğine laik görür.24 kasım1928 yılındada bu teklifi Atatürk onaylar.

Atatürk'ün 100. doğum yılı olan 1981 ,24 kasımda cunta döneminde ,24 kasım öğretmenler günü olarak kabul edilmiş.Atatürk sağ olsaydı o gün o sürece karşı çıkardı diye düşünüyorum.

ATATÜRK ÖĞRETMENLERE ÇOKK DEĞER VEREN LİDERDİR

Derki bir sözünde,Öğretmenler,yeni nesili,Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve öğrencilerini,sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır..Bir söyleminde de,Muallimler cumhuriyet sizden,irfanı hür vicdanı hür nesiller ister der.

TBMM Meclisinde vekil maaşlarındaki artışlar görüşülmeden önce Meclis başkanı Atatürk'ü arar Atatürk'ünyanıtı ise, vekil maaşları sakın ve sakın öğretmen maaşları üzerinde olmasın, der...Sayısı bitmez anekdotlar..

Kastamonu da Cumhuriyet balosu yemeğine vali biraz geçgelir ve geldiğinde herkes ayağa kalkar,fakat genç bir öğretmen ayağa kalmaz,vali öğretmenimizi bakanlık düzeyine kadar şikayet eder,bakanlıkta komisyon oluşmuş genç öğretmeni konuşuyorlarmış,ATATÜRK Komisyonun yanından geçerken durum ne diye sorar,konuya vakıf biri durumu anlatır,genç öğretmenle uğraşacak vaktimiz yok derhal valiyi görevden alın derr.

Değerli dostlarım,Atatürk'ün öğretmenlere duyduğu ve önemi ile ilgili çoook anekdotlar var ki bende...

BEN YİNEDE VİCDANI HÜR,İRFANI HÜR KALAN MESLEKTAŞLARIMIN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ SAYGILARIMLA KUTLUYORUM..

www.yesilakkus.com Köşe Yazarı Kadir Gül 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile