KAPİTALİZM GÖLGESİNİ SATAMADIĞI AĞACI KESERMİŞ

Aktif .

Değerli dostlarım ve okurlarım;kapital demek para demek,yazacağım makalemin başlığı olan,başlığı,16. yüzlerde filozof;Karl Marks demiştir.
Yıl ,2006 yılları idi,öğretmenlikten emekli olmuştum..Öğretmen ikende ek iş olarak inşaat işleri ile ilgiliydim.Emekli olunca dahada profesyonel olarak inşaat işlerine devam ettim.Okulların açılma haftasıydı,Ünye'mizin pazar yerine kendi işim için takım edavat almak için geziniyordum.Gezindiğim pazar halk pazarı idi..Bir sey dudum,ALLAH PARAYI İCAT EDENİN GÖZÜNÜ KÖR ETSİN diye,cümleyi duyunca,sözü söyleyen köylerimizden bir hanım kardeşimiz..Yanına yaklaştım sorun nedir bacım dedim,5 gün sonra okul açılıyor kızıma eşofman takımı alacaktım,5 lira eksik olunca alamadım dedi..Eşofmanı öğrencime ben alacağım dedim kabul etmedi,uzun uğraşıdan sonra satıcı ,benim öğretmen olduğumu,çocukları çokk sevdiğimi ona anlattı ve öğrencimize eşofman alınmış oldu..


Şehit haberleri geliyor,kim ister 18 yaşındaki gencin ölmesini...Dün gece face sayfamda ,Giresunlu ŞEHİTk ardeşimin evini paylaştım..Ev eve benzemez,rüzrgar bir taraftan girer bir taraftan çıkar..
O şehit olan 4 kardeşimizin Askerliklerini bedelli yapacak 16 şar bin lira paraları olsaydı,o analarımız babalarımız ağlamayacaktı...
Devletimizin başındaki kişinin oğlun biri,askerliğe elverişsiz raporu alıyor,diğeride para yatırarak askerliğini tamamlamış oluyor, ve bunun gibi daha niceleri şu anda devlet erkanında...


Ana muhalefet lideri,Kemal Kılıçdaroğlu,haksız yere ne tazminatlar ödedi ama ,oğlu Kerem benim gibi vatanını seven evlatlarımız gibi askerlik görevini kışlalarda yap ma dı mı?
Kemal KILIÇDAROĞLU Şehit cenazesine katılır devlet erkanı yoktur ona saldırı düzenlettirirsiniz,ayıp ayıp,Ülkemizde halen gençlerimiz ölüyorsa bunun sorumlusu KILIÇDAROĞLU mu..Hökümet bakanınız demişti,muhahalefet lideri cenaze protokollerinde olmasın diye,o söylemleri mi uyguluyorsunuz,,18yıldır insanlarımızın,gençlerimizizin,ana muhalefet başkanının can güvenliğini sağlayamayan padişahlıhla yaşamak istemiyorum..
Kapitali olan yaşasın,olmayan ölsün mantığı bana uygun değil,Yaşasın dünya insanlarının kardeşliği....

www.yesilakkus.com Köşe Yazarı Kadir Gül