HAMARAT ORDU'NUN REÇETESİNİ AÇIKLADI İŞTE ORDU'NUN REÇETESİ

Aktif .

AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Mustafa Hamarat, 2023 Seçimlerinin Türkiye kadar Ordu'nun da kader seçimi olduğunu söyledi. Ordu'ya adeta kalkınma reçetesi yazdı ilk 5 yılda yapılacakları anlattı. Büyük bir ivme ile Ordu'yu özlenen tempoya ve birlikteliğe kavuşturacaklarını vurguladı.

"FINDIK'TA MARKA OLMALIYIZ"

Yıllardır sadece fındığın fiyatının konuşulduğunu ifade eden Hamarat, "biz fındığı tarım ürünü olarak değil sanayi ürünü olarak ele almalıyız. Ordu'yu fındığın kıymetini en iyi bilen, fındığı burada işleyen, fındığı burada markalaştıran, ve markasıyla birlikte bunu dünyaya satan bir il olmak zorundayız." dedi. ordunun kabuğunu kırıp dünyaya açılması gerektiğini ifade eden milletvekili adayı, "Bunu yapabilecek tek parti ise biziz. Diğerleri sadece fındığın fiyatını konuşuyor. Fındık rezervi sonsuz bir zenginliktir, bu zenginliğimizi biz kendimiz işlersek, ve dünyaya marka halinde satarsak Ordu Türkiye'nin marka değeri olur. bunu başarmalıyız." ifadelerine yer verdi.

"BALA DA EN AZ FINDIK KADAR ÖNEM VERİLMELİ"

Ordu'nun bal üretiminde Türkiye'de birinci il olduğuna dikkat çeken vekil adayı, "fındıkta ve balda direkt markalaştığımız zaman, ikisini de yurt dışına sattığımız zaman, Ordu ili olarak ihracatla kalkınma modelinde ön plana çıkan bir il olacağız. Dışarıya çalışmak marka ve kalitede dünyayla yarışmak ve üretim kültürünün en üst düzeyde orduya gelmesi demek. Ordu inşallah ileride bambaşka bir il olacak. Bu vizyona yatırım yapmamak mümkün mü? ne gerekiyorsa yapılır" şeklinde konuştu.

SANAYİ ALANLARI İÇİN SEFERBERLİK

Saha gezileri esnasında özellikle sanayi alanlarındaki eksikliklerin göze çarptığını ifade eden AK Partili Hamarat, "Organize sanayi ve normal sanayi siteleri dahil tüm sanayilerimizin yere ihtiyacı var. Karadeniz'de 2yer yok' diye bir şey ezberlenmiş. Ben buna karşıyım. 2-3 kilometre gittiğinizde her yer müsait. Sahilden geçen yoldan baktığında yer yok gibi görünebilir ama var. Bizler bu sanayilere yer bulmak zorundayız. Sanayiciler yer istiyor, biz diyoruz ki 'size yer bulamayız'. Böyle bir şey olabilir mi? Ordunun önüne acilen bunu koymalıyız.İlin ihtiyacına göre sanayi sitelerini yenilemeliyiz. hem Altınordu hem Fatsa ve Ünye hem de içerdeki ilçelerimizin sanayi sitesi alanları birinci önceliğimiz olacak." cümlelerine yer verdi.

ÜNİVERSİTE ŞEHİRDEN KOPUK OLMAYACAK

Türkiye'de bir kampüs hastalığı olduğunu söyleyen AK Parti 28. Dönem Ordu Milletvekili Adayı Mustafa Hamarat, "üniversiteleri şehirlerden kopartıp orada bir labaratuvarda bir insan yaratacakmışız gibi bir anlayış bu. bundan sonra okumuşu diğerini anlamıyor, diğeri de okumuşu. Türkiye bunu aşmalı. Ordu'da da üniversitemiz Ordu'nun meselelerine odaklı değilse bu konuyu gözden geçirmeliyiz ve uygun hale getirmeliyiz. Eğer mevcut üniversite yeterli değilse yeni bir üniversite daha kurmalıyız. İkinci üniversitemiz de ilin sorunlarına odaklı bir üniversite olmalı ki, bu şehir de o üniversiteden yararlansın." ifadelerine yer verdi.

"İNSANLARDAN İMKAN ESİRGEYEREK SİYASET YAPILMAZ"

"Devletin malı hizmet içindir" diyen Ak Partili Hamarat, Devletin millet için olduğunu söyledi. Devlet adamlarının da insanların önüne engel koymaması gerektiğini vurguladı. Hamarat Cümlelerine şöyle devam etti; "Millete engel koymak ve milletin taleplerine sürekli 'olmaz' demek değildir devlet olmak. Bizim dönemimizde devletin tüm imkanları vatandaşlar için seferber edildi. Bundan sonraki dönemlerde de böyle olmaya devam edecek."

"ENGELLERİ KALDIRMAK EN BÜYÜK TEŞVİKTİR"

Ordu'ya yatırım yapıp katma değer sağlayacak kişilere engel çıkarılmaması gerektiğini anlatan Mustafa Hamarat, "engelleri kaldırmak en büyük teşviktir." cümlelerine yer verdi. Hamarat: "yatırımcıya gel kardeşim işi Ordu'da yap diyeceğiz. Biz birbirinden korkan insanlar grubu haline gelmişiz. Biz birbirimizin açığını aramayacağız. Böyle yürünmez, böyle koşulmaz. Bürokrat birbirinin açığını aramaz. Bizler işleri kolaylaştırıcı şekilde davranmalıyız. Yatırımcının gözünü korkutmaktan ziyade onu teşvik etmek için bu engelleri ortadan kaldırmalıyız" dedi.

GÖNÜL ALMAK İÇİN OY VERMEYİN

Oy vermenin ciddiyetini anlatan AK Partili Hamarat, "oyu isabetli kullanmanız önemli, gelin Türkiyenin yeni yüzyılını beraber inşa edelim. Ordululara özellikle şunu söylüyorum. Oyunuzu dağıtmayın, gönül almak istiyorsanız bir çay kahve ısmarlayın adayın gönlünü alın ama oyu hizmet edecek insana verin. Gelin doğru zamanda doğru adamla yani Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la yola devam edelim. Türkiye'mizi teröre para kaptırıp güvensizliğe para harcayanlarla değil, geleceğe ve kendi yatırımını kendi yapan vizyonla yola devam ettirelim. Tam bağımsız Türkiye'yi hep birlikte inşa edelim" diyerek 14 mayıs seçimleri için seçmenlerden oy istedi.