HAMARAT, “ÜNYE-AKKUŞ-NİKSAR YOLU ÖNCELİKLİ GÖREVİM OLACAK

Aktif .

AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Mustafa Hamarat temeli atılan Ünye-Akkuş-Niksar yolunun bölge adına sevindirici ve yıllardır beklenen bir çalışma olduğunu belirterek, “Seçim bittikten sonra 15 Mayıs sabahı Milletvekili olarak görev yaptığımız andan itibaren en birinci ve öncelikli işimin olacağını ilan etmek istiyorum” dedi. Hamarat ayrıca Ünye’de kütüphane açılışına da katılarak Ünye Kültür Merkezi hakkında da değerlendirmede bulundu.

Ünye’yi Niksar’a, Ordu’yu Tokat’a ve Karadeniz’i İç Anadolu ile Akdeniz’e bağlayan Ünye-Akkuş-Niksar yolunun temeli atıldı.

Bölge için önemli ve ihtiyaç olan bu projeyi başından itibaren takip ederek gerekli girişimlerde bulunan AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Av. Mustafa Hamarat temel atma töreni sonrası proje ile ilgili değerlendirmede bulundu.

“GÜZEL BİR TEMEL ATMA TÖRENİ OLDU”

Temel atma töreninin kararlılık göstergesi olduğuna dikkat çeken Hamarat, “Ünye-Akkuş-Niksar yolu uzun yıllar hayal ettiğimiz bir yol projesi. Daha önce biz Ünye Çevreyolu’nun temelini atarak hayata geçirmiştik. Ünye’de tıkanan sahil yolu yıllardır sorun yaşanmadan halkımıza hizmet etmeye devam ediyor. Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan Ordu ve Tokat illeri arasında bulunan Ünye-Akkuş-Niksar yolunun daha önce yapılan ihalesinin ardından şantiye kuruldu. Şantiye alanında Ulaştırma Bakanımız ve Milli Eğitim Bakanımızın da katılımıyla temel atma töreni yapıldı. Yaklaşık 2 haftadır bölgede seçim çalışmaları sürdürüyorum. Bölgeye gelir gelmez ilk ilgilendiğim konuydu. Hem Karayolları Bölge Müdürlüğü hem de Tokat Milletvekillerimizle konuyu görüşmüştük. Güzel bir temel atma töreni oldu. Bir kararlılık göstergesi oldu. Aslında bir vaadin açıklanması değil, Başlayan bir projenin temelinin atılmasıydı. Dolayısıyla bir tereddüte mahal yok. Bundan sonra yapacağımız çalışma bölge milletvekilleri olarak bu yolun en hızlı şekilde tamamlanmasını sağlamaktır. Seçim bittikten sonra 15 Mayıs sabahı Milletvekili olarak görev yaptığımız andan itibaren en birinci ve öncelikli işimin olacağını ilan etmek istiyorum” diye konuştu.

“BU YOL ULAŞIMIN YANI SIRA TİCARET VE TURİZMİ DE CANLANDIRACAK”

Bu yolun sadece ulaşımdan ibaret olmadığının altını çizen Hamarat, “İki ilimn takip ettiği bu proje ile özellikle Tokat ilimizin deniz turizmi bölgesi Ünyemize inme yolu, Niksar ovamızın limana inme yolu, Ünyemizin de İç Anadolu’ya hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlayacak bir yol. Ulaşımın önemli bir çalışması tamamlandığında hem turizm hem de ticaret anlamında büyük kolaylık sağlayacak bir yol. Bu yıl ticareti hızlandırırken ekonomiye de ciddi anlamda katkı sunacak. Bölgemize hayırlı olsun” dedi.

“ÜNYE KÜLTÜR MERKEZİ KISA SÜREDE TAMAMLANACAK”

Ünye’de UNIPORT AVM Kütüphanesi’nin açılışına da Ordu Valisi Tuncay Sonel, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ile birikte katılan AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Mustafa Hamarat bu konu hakkında şu değerlendirmede bulundu; “Bu açılış da çok anlamlı bir açılış oldu. Bizim şehirciliğimizde kütüphanenin önemini vurgulayan bir açılış oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın tarafından yapımına başlanılan ancak aksamalar meydana gelen Kültür Merkezi inşaatını da inceledik. Duraksayan inşaatta yeniden çalışma yapılarak tamamlanması için harekete geçildi. Sadece seçim çalışması yapmıyor, hizmetlerin takibini de yapıyoruz. Kültür Merkezi’nin kısa sürede tamamlanarak hayata geçirilmesiyle birlikte bir kütüphane de bu merkezde yer alacak. Şimdiden çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum.”