EMİN ADIMLARLA GELİYOR.

Aktif .

Akkuş'lu Avukat Çağdaş Tarık Taner Ünye Baro Temsilciliğine Atandı.

Yirmi Bin Akkuşlu un Yaşamış Olduğu Ünye'de bu çok büyük bir başarıdır.

www.yesilakkus.com ailesi olarak genç avukatımıza başarılar dileriz.

Baro Temsilciliğine Çağdaş Tarık Taner Atandı Ordu Barosu Ünye Temsilcisi Avukat Gökhan Atay’ın Baro İl Yönetim Kurulu Üyesi olması üzerine Ünye Temsilciliğine Avukat Çağdaş Tarık Taner atandı.

Avukat Taner; Ünye’de 130’a yakın avukat bulunduğunu belirterek, “Bunların içerisinde ruhsatını almış ama ofisini açmamış veya Baro kaydını başlatmış ama aktif olarak mesleğe başlamamış arkadaşlarımız da var.” dedi.

Ordu Barosu Ünye Temsilcisi seçilen Avukat Çağdaş Tarık Taner, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, yeni adli yıl ve ilçedeki avukatların durumunu değerlendirdi.

Avukat Taner, “Ünye’de 120 ila 130 arasında ruhsatlı aktif çalışan arkadaşımız var. Bunların içerisinde ruhsatını almış ama ofisini açmamış veya Baro kaydını başlatmış ama aktif olarak mesleğe başlamamış arkadaşlarımız var.” dedi.

“Amacımız, meslektaşlarımızı en iyi şekilde temsil etmek”

Baro olarak amaçlarının meslektaşlarını en iyi şekilde temsil etmek olduğunu ifade eden Taner, “Baro Temsilciliği görevi bir nevi Baro Başkanını ve meslektaşlarımızı temsil etmektir. Amacımız meslektaşlarımızı en iyi şekilde temsil etmek, mesleğin onuruna ve duruşuna yakışır bir şekilde hareket etmektir. Ordu Barosu’nda seçimler oldu. Baro Başkanımız Sibel Torun ve yönetim kurulu üyesi olarak seçilen arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ünye Temsilciliğinde de bu dönem için bana destek veren, benim olmamı talep eden meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

“Avukat sayısının fazlalığı sorunlara yol açıyor”

Her geçen gün artan avukat sayısının meslekte bir sorun yarattığını belirten Avukat Çağdaş Tarık Taner, “Mesleğimizin en önemli sorunlarından birisi her geçen gün artan sayımız. Sayımızın artmamızın handikabı, hukuki ihtilaf sayısı belli bunun tabi ki paydaşları da belli. Ünye’nin nüfusunu ve dava sayısını düşündüğümüzde, 100’ün üzerinde bir sayıda seçenek daha fazla olduğu için rekabet ortamı da daha fazla. İster istemez ücretler noktasında bu rekabete yansıyor, hem de sayı fazla olduğu için dosya sayımız azalıyor.” dedi.

“Adaleti elde etmek çok zor bir şey”

Mesleğin zorluklarına da değinen Avukat Taner, şu açıklamayı yaptı:

“Bizim mesleğimizin ana teması mücadele etmek. Tabi ki bunun için de hukuki bilgisi iyi olan hakim ve savcılarla çalışma arkadaşı olabilmek. Eşitlik ilkesi doğrultusunda kararlarla karşılaşabilmek, istikrarlı kararlarla karşılaşabilmek; mesleğin en büyük zorluklarından biri bunlar. Her geçen gün hukuki ihtilaflar artıyor ve vatandaşlar hak arama hürriyetinin daha çok bilincinde. Umarım en güzel şekilde vatandaşın hakkına ulaşmasına faydalı bir dönem olur.”

“Adaletin olmadığı yerde kaos ve anarşi olur”

Adalet olmayan bir yerde kaos ve anarşi başlar.

Halkın adaletsizliği hissettiği yerde kavgalar başlar. Eğer herkes sanık olarak bile yargılandığı dosyada adaletli bir ceza ile karşılaştığını görürse, hem cezayı alan kişi ‘evet ben bunu hak ettim’ diyebilir. Hem de cezanın mağduru müştekisi ‘Evet, hakkınca bir ceza aldı.

Bizde adaletimize kavuştuk’ diyebilir. Bunun için hem avukata, hem hakime, hem savcıya çok büyük görevler düşüyor. Bağımsızlık, eşitlik en önemli unsurlarda biri.

Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi adalet gerçekten mülkün temelidir. Adalet olmazsa ki bunu birçok ülkede görüyoruz, adaletsiz bir yönetim, adaletsiz bir hukuk anlayışı kaosa sebep oluyor.

Bu ülkenin ekonomisinden refahına her şeyin sonucunu etkiliyor.

“Türkiye’de halen da mevcut temel sorunlar var”

İnsan hakları, kadına şiddet, işçi hakları ve adil yargılamalar noktasında.

Biz bunların giderilmesi için biz işin savunma ayağında bulunan avukatlar olarak her daim elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.”

ÜNYE KENT Gazetesi